Hemma förtroende enhet som alltid lyssnar

Enligt en rapport som publicerades i CNN.COM

(CNN) – För Airbnb värdar som vill hålla koll på sina hem, en fullständig hemma förtroende komplement kompetens vara overkill. De är dyra, och leva kameror och passar detektorer invadera gäster privatliv. Så hur gör de visst gäst hålla en volym ner, inte röka inne och inte föda sitt hem?

En ny enhet som kallas Point kombinerar mikrofoner med sensorer miljö att upptäcka något ur en typisk i ditt hem medan vi är borta. En skadad fönster medan  du är under arbete, ett ljud av dina tonåringar kastar en distraherad parti, grandad unctuous en icke godkänd efter middagen cigarr.

Källa: Cnn.com

“De vill ha samtycke sinne och vet att allt är bra, men de vill inte eller behöver fullt förtroende system,” uttalas Nils Mattisson, en av grundarna av Form Devices, en start-up som skapar Point.

Liten, vrid och plast, punkt ser ut som en vanlig rök larm korsas med en högtalare. Ljud matchas med information från en andra sensorer för att räkna ut vad kompetens har hänt – en gäll pile-up följt av en soptipp i värme kompetens innebar ett fönster bröts. Det hör när en existerande rök detektor slocknar och skickar en varning, men det är inte godkänt som en central rök detektor på en egen.

Den har en mikrofon som kan detektera ljud utåt att en tellurian öra kunde samla upp. Miljösensorer samlar vuxen temperatur; en molekyl sensor kan berätta vad som finns i en luft.

När Point upptäcker eventuella viktiga förändringar, skickar den en varning till en ägarens smartphone. Den mobila appen visar också en tidslinje över alla händelser, så någon kan snabbt korkskruv med en dag för att se när människor var i ett hem. Allt en matematik sker på en enhet; det finns ingen levande strömmande ljud, ingen metod för att tjuvlyssna på ditt hem och ingen ansträngande mängd information att ordna igenom.

Mattisson arbetade i en förstudie Design Group under Apple i 7 år, där han hjälpte till att bygga prototyper för tidiga, initiala produktidéer. Han lämnade ett associations sista året att börja Form med grundarna Marcus Ljungblad, Fredrik Ahlberg och Martin Lööf.

Tillsammans ville de härröra en ny genre av smarta-hem enhet. Den märkliga tanken började med Airbnb värdar, men det är för alla som vill ha en lätt självförtroende val för deras hem eller kontor. Det är tänkt för alla som inte behöver en formidabel förtroendesystem eller som inte är varsam med bilder inifrån sitt hem lagras på ett moln.

Internet-anslutna kameror som Dropbox är ett kunniga val att fullt förtroende system, men bilder och videor som lagrats i ett moln kan utsättas för hackare. Till exempel är en rysk Webbsidor hackad strömmar av främlingar “videokameror. Point lagrar inte ljudinformation, uppskatta det hela direkt på en enhet.

Form har lyft $ 150.000 på Kickstarter och är verksam med en tillverkare i Kina på en initial förlängning springa, men det har testat tidigt antecedent enheter. Tidigt påföljande år, ett Finland-baserade föreningen kommer båten en enhet till en initial commander kund, en statlig organisation som hyr kontor under korta perioder. Form hoppas examen den med ett hotell strax efter det, och göra den tillgänglig för konsumenterna genom efterföljande sommaren.

Tech företag, däribland Apple och Google, och normala hem butiker som Lowes och Home Depot, är alla drar smarta-hem produkter som en efterföljande stor sak. Mattisson såg att stora företag höll existerande produkter som termostater och kylskåp och lägga Internet.

“Vi kände att det fanns ett behov av något som var enkelt,” uttalas Mattisson. “Och vi behöver inte göra produkter som är i en samma form.”

Leave a Reply